Ananás
Mnohí z nás poznajú ananás najmä v kompótovej podobe, ale skutočné benefity tohto ovocia sa ukrývajú v jeho čerstvej forme. Konzervovaním sa totiž ničí jeho najcennejšia zložka – enzým bromelain. Tento enzým je známy svojou schopnosťou napomáhať tráveniu bielkovín, rozpúšťať krvné zrazeniny a pôsobiť protizápalovo. Bromelain sa využíva aj v liečbe tráviacich problémov, srdcových chorôb a trombóz, čím zvyšuje účinnosť antibiotík.
Ananás je tiež vynikajúcim pomocníkom pri udržiavaní štíhlej línie vďaka vysokému obsahu vlákniny a nízkemu obsahu kalórií. Tento tropický poklad však ponúka viac než len chuťový zážitok. Domorodé obyvateľstvo ho využívalo na liečbu zápalov hrdla, tráviacich problémov, artritídy a bronchitídy. Celkovo má ananás očistné účinky na organizmus, čím sa stáva ideálnym doplnkom očistných kúr.