Veľtrh Gastra&Kulinária predstaví na pôde nitrianskeho výstaviska Agrokomplex výrobcov a dodávateľov kvalitných potravín, nápojov, ingrediencií, ale tiež inovácie v technológiách a vybavení pre potravinársky priemysel, gastronomické a ubytovacie zariadenia. Veľtrh je zameraný na trendy modernej gastronómie, potraviny a zdravý životný štýl.
Zákazníci reštaurácií chcú vnímať svoje jedlo všetkými zmyslami. Požadujú pridanú hodnotu – umenie na tanieri. A práve zážitková gastronómia v sebe nesie kuchárske umenie, ktoré sa jedlom pretaví v osobný pôžitok. Návštevníci veľtrhu Gastra&Kulinária uvidia priamo pri práci vynikajúcich slovenských šéfkuchárov, ktorí predvedú obdivuhodnú kuchársku show. Na veľtrh zavíta i šéfkuchár a majiteľ jednej z najlepších reštaurácií sveta, Heinz Reitbauer, ktorého reštaurácia má dve hviezdičky od Michelina.
Gastra&Kulinária podporí trend návratu k lokálnym tradíciám a slovenským výrobkom vysokej kvality. Veľtrh sa prednáškami a živou prezentáciou vráti k tradičnému spôsobu výroby domáceho chleba a pečiva – kváskovaniu. Spoločnosť BERTO predvedie živú ukážku celého procesu výroby mäsovej pochúťky priamo na výstave. Na svoje si prídu i milovníci sladkých pochúťok. Študenti Hotelovej akadémie L. Wintera v Piešťanoch predvedú kreslenie na čokoládu a zdobenie perníkov modrotlačou. LYRA GROUP predstaví „bean-to-bar“ výrobu čokolád, teda proces výroby od kakaového bôbu až po samotnú tabuľku čokolády. Sladko ladenou súťažou je i „Torta roka“, organizovaná Spolkom cukrárov Slovenska, témou ktorej sú tento rok „Hrady a zámky Slovenska“.
Cech pekárov, cukrárov a cestovinárov Slovenska ponúkne návštevníkom expozíciu „Pekársky dvor“, v ktorej sa môžu zúčastniť súťaže o „Najlepší pagáč“ a súťaže „Upeč si svoju vianočku“. Slovenskí pekári budú súťažiť v kategórii „Najlepší regionálny výrobok“, „Najlepší kreatívny výrobok“ a „Najlepší free výrobok“. Študenti SOŠ si zasúťažia v téme „Vianočné pečivo pre mamičku“. Návštevníci Pekárskeho dvora budú mať možnosť ochutnať čerstvé pečivo, vypečené produkty a Bratislavské rožky – lahôdku, ktorá sa hrdí ochrannou známkou EÚ Zaručená tradičná špecialita.
Milovníci zdravého jedla sa môžu tešiť na rozhovory s foodblogermi o zdravej výžive, prednášku o pozitívnych vplyvoch čokolády na zdravie a venovať sa budeme tiež téme (ne-)plytvania potravinami.
Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity predstaví moderné postupy výroby, hodnotenia a spracovania potravín a špecifických produktov biotechnológií.
Gastra&Kulinária je tu pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o gastronómiu, zdravú výživu a nové kulinárske trendy. Na svoje si prídu kuchári, pekári, cukrári, ale i someliéri, čokolatiéri a všetci fanúšikovia kulinárskeho umenia. Veľtrh Gastra&Kulinária sa koná v dňoch 6. – 9. 11. 2019 na výstavisku Agrokomplex v Nitre.
×
Váš košík
Košík je prázdny.
Nakupovať
0,00
Poštovné bude prepočítané pri pokladni
Prehľad ochrany osobných údajov

Táto webová stránka používa cookies, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Informácie o súbore cookie sa ukladajú vo keď požadovanú stránku a vykonávate funkciu, ako je rozpoznanie vašej stránky, vrátiť sa na našu webovú stránku, a pomôcť nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webových stránok sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.