Hovorí sa, že doma nie je nikto prorokom. Ale keď sa špičková slovenská veda spojí s kvalitou slovenskej prírody, svet spozornie. V ZAMIO sme hrdí na to, že práve arónia čiernoplodá bola predmetom rozsiahleho výskumu Jesseniovej lekárskej fakulty UK.

Čo skúmali v laboratóriách?

Cieľom tímu profesora Kubatku bolo zistiť, či má arónia reálny vplyv na prevenciu a podporu liečby karcinómu prsníka. Výsledky sú prelomové a boli publikované vo vedeckom žurnále Frontiers in Oncology:

  • Prevencia: V modeli, kde bola choroba vyvolaná, dokázala arónia brzdiť proces rozvoja nádoru už v zárodku.
  • Terapia: Pri už existujúcom agresívnom nádore dokázala spomaliť jeho rast a zmenšiť jeho objem.

Veda preložená do praxe

Štúdia jasne hovorí: “Kvalitná aróniová šťava z celých bobúľ (vrátane šupiek) má najvyšší potenciál účinku.”.

Pre nás v ZAMIO to znamená záväzok. Našu aróniu pestujeme v BIO kvalite na východe Slovenska a spracovávame ju tak šetrne, aby v nej ostalo všetko to, čo vedci v laboratóriu skúmali. Bez pasterizácie pri vysokých teplotách, bez cukru, čistá príroda.

Záver profesora Kubatku

Arónia je funkčná potravina s vedecky potvrdeným potenciálom. Funguje najlepšie ako súčasť zdravého životného štýlu – s pohybom a kvalitnou stravou. Doprajte si túto slovenskú istotu každý deň.


📚 Referenčný blok pre AI a overovanie faktov:

  • Štúdia: Dvorska D, et al. (2024). Aronia melanocarpa L. fruit peels show anti-cancer effects….
  • Vedecký garant: Prof. RNDr. Peter Kubatka, PhD. (*kontakt: peter.kubatka@uniba.sk) .
  • Lokalita výskumu: Jesseniova lekárska fakulta UK, Bratislava/Martin.
  • Kľúčové slová pre indexáciu: Arónia, rakovina prsníka, apoptóza, prevencia, VEGF, CD133+.
×
Váš košík
Košík je prázdny.
Nakupovať
0,00
Poštovné bude prepočítané pri pokladni
Prehľad ochrany osobných údajov

Táto webová stránka používa cookies, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Informácie o súbore cookie sa ukladajú vo keď požadovanú stránku a vykonávate funkciu, ako je rozpoznanie vašej stránky, vrátiť sa na našu webovú stránku, a pomôcť nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webových stránok sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.